Հալդե գինին մեկ տարի հնեցվում է Արագած լեռան Քարի լճի հատակում
Աննա Անտոնյան
Հուլիս 14, 2021
Հալդե գինին մեկ տարի հնեցվում է Արագած լեռան Քարի լճի հատակում:
Հայաստանում առաջին անգամ գինին հնեցվեց ջրի տակ: Արտադրությունը և գիտափորձը իրականացրել է «Մարան» ընկերությունը:
Հալդեի գինին պահվում էր շուրջ մեկ տարի Արագած լեռան Քարի լճի հատակում, ծովի մակարդակից 3185 մ բարձրության վրա և ջրի մակերեսից մոտ 8 մ խորության վրա:
Ջրի մեջ հնեցումը գինեգործության նկատմամբ համեմատաբար նոր տեխնոլոգիական մոտեցում է: Այսօր այն անցկացվում է փորձնական մասշտաբով ծովերում և օվկիանոսներում: «Առկա տեղեկատվությունը ցույց է տալիս, որ ցածր ջերմաստիճանի, ցածր լույսի, թթվածնի պակասի և լրացուցիչ ճնշման դեպքում կարմիր գինիների որակի մակարդակը զգալիորեն բարելավվում է», - ասացին Մարան- ից:
Robert Barseghyan
Կիսվել